34 stk.

200 g havregryn,
6 dl vand,
1 tsk. salt,
50g gær,
1 dl vand,
1 dl sukker,
1 dl rapsolie,
600-700 g hvedemel.

Til at pensle med og drysse på:
3 spsk. perlesukker,
1/2 dl hasselnød,
1 æg.  

  • Kog havregryn, 6 dl vand og salt til en tyk grød. Rør konstant i grøden, så den ikke brænder på. Lad grøden køle af.
  • Opløs gæren i 1 dl vand i en stor skål og tilsæt havregrøden. Tilsæt sukker, olie og halvdelen at melet og rør det sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt, til dejen er lin og glat og slipper fingrene. Det kan godt være, du skal bruge lidt mere mel.
  • Lad dejen hæve 30 min.
  • Hak hasselnødderne groft. Bland hasselnødder med perlesukker på en lille tallerken. Pisk ægget sammen med en gaffel i en skål.
  • Del dejen i 2 og skær hver portion dej i 17 stykker. Tril hvert stykke dej til en bolle. Dyp hver bolle i æg og der efter i nødde-sukkerblandingen. Du kan evt. trille alle bollerne først og derefter dyppe dem de sammen på en gang. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve i 30 min.
  • Bag begge plader med boller på en gang ved 180 grader varmluft i 12-15 min, til de er gyldenbrune. (Har du Ikke varmluft i ovnen. bager du en ad gangen midt i ovnen ved 200 grader.

Energi pr. bolle:
600 kJ (140 kcal)

Energifordeling:
Protein: 8% (3g)
Kulhydrat: 66% (23g)
Fedt 26% (4g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
1 bolle som mellemmåltid.

Tip:
Bollerne kan fryses.

Tip:
Skal du have boller med i børnehaven eller skolen, så prøv disse. Bollerne smager så godt, at de sagtens kan erstatte kager.

Joomla templates by a4joomla