En chokoladekage, der er supernem at lave og smager, som om man har brugt hele livet og en masse, dyr chokolade på det.
Kagen ''sætter sig'' og bliver som brownies.
Spises afkølet og allerhelst dagen efter!

100 g smør
100-150 g. hasselnødder
2 æg
3 dl. sukker
1½ dl hvedemel
4 spsk kakao
1½ tsk vaniliesukker
1 knivspids salt

  • Smelt smørret og lad det køle af
  • Hak hasselnødderne groft
  • Rør æg og sukker sammen i en skål
  • Mel, kakao, vaniliesukker og salt røres sammen i en skål for sig selv
  • Melblandingen (undgå klumper med en si) og smørret blandes i æggemassen
  • Hæld dejen i en smurt form (eller en form foret med bagepapir)
  • Strø hasselnødderne over
  • Bag kagen ved 150-175 grader i ca. 30 min.
  • Lad kagen køle af i formen inden der skæres af den

Jeg foretrækker at blande nødderne i dejen, fremfor ovenpå og laver desuden oftest dobbelt portion til en enkelt form - afhængig af formens størrelse selvfølgelig!
Kagen kan virke lidt fugtig, men sålænge den består "strikkepinds-testen" - så er det fint, især hvis den først skal spises dagen efter! Men prøv dig frem...

//AnnieLP

Joomla templates by a4joomla